perjantai 14. elokuuta 2009

Pyörälenkki heitetty

Eikä niin lyhyt lenkki sillä pyöräilimme Lappeenrannasta Savonlinnaan. Uskoin, että tehdään se niin kuin suunnittelimme eli kun keskiviikkona lähdetään niin torsai- iltana olemme Savonlinnassa leirintäalueella.
Lähtöpäivänä 29.7 vähän ripotteli vettä ennen Joutsenoa muttei edes niin paljon, että olisi pitänyt sadevaatteet pukea päälle. Olimme ostaneet molempiin pyöriin pyörälaukut jonne kaikki tarvittava mahtuikin lukuunottamatta telttaa ja makuualustoja. Juomaa oli varattava reilusti mukaan, jotta Puumalaan asti pärjäisimme. Juomana oli Hart Sporttia ensimmäiselle etapille varattu n. 2 l per nenä ja Imatralla teimme sitä toiset kaksi litraa lisää.

Tässä miehen pyörä varusteineen...
Ja tässä minun...
Molemmilla siis tuiki tavalliset pyörät ja hyvin matka niillä sujui. Matkan aikana tosin toivoimme että aurinko olisi ollut vähän suosiollisempi meille, sillä välillä oli melko tuskallista kuumuuden kanssa. Taukoja piti pitää melko usein kun juominen oli hankalaa ajon aikana vaikka juomapullot olivat ihan saatavilla molemmilla. Autoja suihki ohi jatkuvati ja jotenkin oli mukavampi pysähtyä kuin ajon aikana juoda. Tuli siinä samalla jaloiteltua ja käytyä puskassa :)) Siitä ainakin tiesi, että tankkaaminen on kohdallaan kun vesi meni samaa tahtia läpi kuin sitä tuli juotua. Ja hyvin tuntui Hart Sportilla jaksavan. Ensimmäisen päivän matka oli 105 km ja loppumatkasta kyllä alkoi tuntumaan että 80 km:n päivämatka olisi sopivampi sillä uupumista oli jo molemmilla havaittavissa. Aamulla lähdetiin kotoa n. puolen yhdeksän aikaan ja Puumalassa olimme n. klo 17. Tosin kävimme Imatralla syömässä välillä johon kului aikaa n. tunnin verran.
Tällaiset oli näkymät sitten telttamme oviaukolta... Palautumisjuomaakin oli ehditty jo hankkimaan...
Seuraavana aamuna matkamme sitten jatkuikin Sulkavan kautta Savonlinnaan ja matkaa tuli n. 80 km. Maisemat olivat upea ja taival melko mäkistä. Millään ei jaksanut kaikki mäkiä polkea vaan aika usein sillä taipaleella kävelimme ja tuoksuttelimme luonnon hajuja. Välillä pöllähti aivat huikean makeat tuoksut pientareelta kun aurinko lämmitti mansikkaisia mättäitä tien vierellä.
Sitten Sulkavalle syömään puolessavälissä matkaan. Kiva kotiruokaa valmistava ruokailupaikka löydettiinkin melko läheltä venesatamaa.
Ja sitten olemmekin jo Savonlinnassa Vuohimäellä leirintäalueella. Tämän "vuohimäen" muistankin varmaan aina sillä todelliselle mäelle jouduimme vielä väsymyksen ja kuumuuden vallassa kapuamaan ja sitten vielä samanlainen mäki alas lakemaan ennekuin leirintäalueelle pääsimme.
Illalla sitten söimme mitä puoti tarjosi ja nauttimme "saavutuksesta" ja kauniista näkymästä järvelle. Kuva ei ihan kerro totuutta...
Ilta oli kaunis, lämmin ja täysin tuuleton.
Perjantaiaamuna oli sitten herättävä ennen kukonlaulua eli jotakuinkin klo 7, jotta ehtisimme laivalle ja sitä ennen vähän Savonlinnaakin katselemaan. Aamupalalla kävimme paikallisella ABC asemalla. Mitään ruuanvalmistukseen tarvittavaahan emme olleet ottaneet mukaan lukuunottamatta pieniä eväksiä.
Tässä laivamme Kristina Brahe. Laivamatka Lappeenrantaa kesti 9 tuntia. Laivaan mahtui vain meidän kaksi pyörää joiden paikat olimme varanneet muutamaa viikkoa aikaisemmin. Hintaan sisältyi lounas seisovasta pöydästä ja ohjelma laivalla.
Välipysähdys oli Puumalassa ja aikaa käydä maissa yksi tunti.
Maisemat olivat upeat ja sää suosi meitä paluumatkankin.
Näihin kokemuksiin on helppo jo suunnitella ensi kesän reissua sillä mitään negatiivista ei reissun aikana ilmaantunut vaan kaikki meni suunnitelmien mukaan. Ensi kesänä suunnistamme varmaan jonnekin muualle sillä pyöräilyretket taisivat kolahtaa meihin aivan toden teolla.

2 kommenttia:

Siru71 kirjoitti...

Hurjan matkan poljitte :) Ja vielä kuumassa kelissä, huh. Me innostuttiin viime kesänä pyöräilystä niin kovin, että tilasin netistä pyöräilykartankin. Ja tänä kesänä ei olla käyty kuin pari lyhyttä lenkkiä tekemässä. Ehkä hieman vaikutti sekin, että meillä oli lomat eri aikaan.

Kirsi kirjoitti...

Työhän ootte ajellu ihan meidän talon ohi. Myö asutaan siis sulkavan ja savonlinnan välillä. Ja jos käytitte merattua pyöräreittiä eli noita hiekkateitä niin ootte menny noin 100 metrin päästä. Teillä on ollu oikea maisema reitti, jos vielä puumalassa ootte pistäytyneet.