sunnuntai 30. elokuuta 2009

P*askarteluhaaste nro 3

Tällä kertaa haasteen aiheena oli ELÄIMET.

Löysin ompeluboksistani tällaisen kankaaseen kiinnitettävän kuvan ja sillä nyt ei ole luultavasti käyttöä moneen vuoteen kun "mummoudesta" ei ole tietoakaan luultavasti moneen vuoteen joten käytän tämän nyt tähän korttiin ja ilahdutan sillä jotain ystävääni joskus...

perjantai 28. elokuuta 2009

Tildaa tai jotain sinne päin

Pitkään on kaapissa olleet leikattuina nuo Tildan talot mutta muuta ei sitten aiheeseen liittyvää minulla olekaan mutta yritin kuitenkin jotain siihen suuntaan kuuluvaa korttiin laittaa.
Teksti ei mahtunut mutta avattava kortti kuitenkin on niin tekstit mahtuvat sinne sitten.

torstai 27. elokuuta 2009

Kiitos Karjalan Kurtturuusulle!

Tällaisen siis häneltä sain ja näitähän on aina kiva saada blogiani lukevilta.

Aina kun olen blogikierroksella niin tule käytyä tiettyjen ihmisten blogeja lukemassa ja niihin kuuluu myös Karjalan Kurtturuusu.

sunnuntai 23. elokuuta 2009

Jehkotar CardChallenge #71

Pitkästä aikaa otan osaa tähänkin haasteeseen. Nyt kesän jälkeen voin kokemuksesta sanoa että blogini menee ensi kesäksi tauolle sillä huomaan että nyt jo elokuussa kun ilmat viilenee ja muuttuu kosteammaksi niin sitä viihtyy enemmän sisällä ja etsii mieleistä tekemistä ja sehän on tämä sormilla näprääminen. Uusia ideoita on päässä vaikka millä mitalla ja nythän niihen toivottavasti on aikaa kun syksy tekee tuloaan.

No nyt sen haasteen kimppuun...
Tein mustavalkoisen kortin kun varastossa oli mustavalkoista ainesta tähän kyhäelmään. Tekstiä en tähän korttiin enää ympännyt kun jotenkin tuntui nytkin jo melko "ympätyltä"...

Maaret oli tehnyt luonnoksen tällä kertaa. Kiitos hänelle!
Ja minun näkemykseni luonnokselle on tällainen:

torstai 20. elokuuta 2009

P*askarteluhaaste nro 2

Jouluisella kortilla mukana haasteessa jossa korttissa tuli olla yksi leimakuva, kaksi taustapaperia ja kolme kukkaa.
Leiman olen hankkinut Taavalta. Setissä muitakin tekstileimoja mukana. Kukat leikattu Fiskarsin leikkurilla ja taustapaperit hankittu Tiimarista.

tiistai 18. elokuuta 2009

Syksyyn...

...syksyinen kortti. No, ei nyt vielä ihan syksy ole mutta kyllä ne illat jo alkavat melko hämäriä olemaan ja valoisan aika jo vähenemään päin on joten pian ne lehdetkin jo valitettavasti alkavat kellastumaan ja putoilemaan puista.

lauantai 15. elokuuta 2009

Joulukortteja

Leimaten tehty kortti ilman sen enempiä koristuksia ja mielestäni tyylikäs jo näin.

Alimmainen kortti myös leimattu mutta leikattu sitten alustastaan ja liimattu tarrapaloilla korttipohjasta koholle. Iso tähti tilattu Taavalta. Setisssä muitakin tektileimoja. Joulutähtileimasin kuuluu settiin jossa paljon samankokoisia leimoja. Setti ostettu Sinellistä.

P*askarteluhaastekortti

Osallistuin minäkin tähän uuteen haasteeseen nyt sillä ihka ensimmäisellä joulukortilla tänä vuonna vai olikohan se ensimmäinen...ei tainnut ollakaaan. No oli miten oli, niin nyt tällä hyvin yksinkertaisella kortillani olen mukana. Tarkoitushan oli tehdä kortti jossa oli oma lempiväri mukana ja sen vastaväri. No, en kyllä tiedä mikä se lemppari väri on, joten valitsin ne jouluiset värit.

perjantai 14. elokuuta 2009

Pyörälenkki heitetty

Eikä niin lyhyt lenkki sillä pyöräilimme Lappeenrannasta Savonlinnaan. Uskoin, että tehdään se niin kuin suunnittelimme eli kun keskiviikkona lähdetään niin torsai- iltana olemme Savonlinnassa leirintäalueella.
Lähtöpäivänä 29.7 vähän ripotteli vettä ennen Joutsenoa muttei edes niin paljon, että olisi pitänyt sadevaatteet pukea päälle. Olimme ostaneet molempiin pyöriin pyörälaukut jonne kaikki tarvittava mahtuikin lukuunottamatta telttaa ja makuualustoja. Juomaa oli varattava reilusti mukaan, jotta Puumalaan asti pärjäisimme. Juomana oli Hart Sporttia ensimmäiselle etapille varattu n. 2 l per nenä ja Imatralla teimme sitä toiset kaksi litraa lisää.

Tässä miehen pyörä varusteineen...
Ja tässä minun...
Molemmilla siis tuiki tavalliset pyörät ja hyvin matka niillä sujui. Matkan aikana tosin toivoimme että aurinko olisi ollut vähän suosiollisempi meille, sillä välillä oli melko tuskallista kuumuuden kanssa. Taukoja piti pitää melko usein kun juominen oli hankalaa ajon aikana vaikka juomapullot olivat ihan saatavilla molemmilla. Autoja suihki ohi jatkuvati ja jotenkin oli mukavampi pysähtyä kuin ajon aikana juoda. Tuli siinä samalla jaloiteltua ja käytyä puskassa :)) Siitä ainakin tiesi, että tankkaaminen on kohdallaan kun vesi meni samaa tahtia läpi kuin sitä tuli juotua. Ja hyvin tuntui Hart Sportilla jaksavan. Ensimmäisen päivän matka oli 105 km ja loppumatkasta kyllä alkoi tuntumaan että 80 km:n päivämatka olisi sopivampi sillä uupumista oli jo molemmilla havaittavissa. Aamulla lähdetiin kotoa n. puolen yhdeksän aikaan ja Puumalassa olimme n. klo 17. Tosin kävimme Imatralla syömässä välillä johon kului aikaa n. tunnin verran.
Tällaiset oli näkymät sitten telttamme oviaukolta... Palautumisjuomaakin oli ehditty jo hankkimaan...
Seuraavana aamuna matkamme sitten jatkuikin Sulkavan kautta Savonlinnaan ja matkaa tuli n. 80 km. Maisemat olivat upea ja taival melko mäkistä. Millään ei jaksanut kaikki mäkiä polkea vaan aika usein sillä taipaleella kävelimme ja tuoksuttelimme luonnon hajuja. Välillä pöllähti aivat huikean makeat tuoksut pientareelta kun aurinko lämmitti mansikkaisia mättäitä tien vierellä.
Sitten Sulkavalle syömään puolessavälissä matkaan. Kiva kotiruokaa valmistava ruokailupaikka löydettiinkin melko läheltä venesatamaa.
Ja sitten olemmekin jo Savonlinnassa Vuohimäellä leirintäalueella. Tämän "vuohimäen" muistankin varmaan aina sillä todelliselle mäelle jouduimme vielä väsymyksen ja kuumuuden vallassa kapuamaan ja sitten vielä samanlainen mäki alas lakemaan ennekuin leirintäalueelle pääsimme.
Illalla sitten söimme mitä puoti tarjosi ja nauttimme "saavutuksesta" ja kauniista näkymästä järvelle. Kuva ei ihan kerro totuutta...
Ilta oli kaunis, lämmin ja täysin tuuleton.
Perjantaiaamuna oli sitten herättävä ennen kukonlaulua eli jotakuinkin klo 7, jotta ehtisimme laivalle ja sitä ennen vähän Savonlinnaakin katselemaan. Aamupalalla kävimme paikallisella ABC asemalla. Mitään ruuanvalmistukseen tarvittavaahan emme olleet ottaneet mukaan lukuunottamatta pieniä eväksiä.
Tässä laivamme Kristina Brahe. Laivamatka Lappeenrantaa kesti 9 tuntia. Laivaan mahtui vain meidän kaksi pyörää joiden paikat olimme varanneet muutamaa viikkoa aikaisemmin. Hintaan sisältyi lounas seisovasta pöydästä ja ohjelma laivalla.
Välipysähdys oli Puumalassa ja aikaa käydä maissa yksi tunti.
Maisemat olivat upeat ja sää suosi meitä paluumatkankin.
Näihin kokemuksiin on helppo jo suunnitella ensi kesän reissua sillä mitään negatiivista ei reissun aikana ilmaantunut vaan kaikki meni suunnitelmien mukaan. Ensi kesänä suunnistamme varmaan jonnekin muualle sillä pyöräilyretket taisivat kolahtaa meihin aivan toden teolla.

Juhlat juhlittu

Niin tuli mahdutettua muutamaan viikkon monet juhlat ja tapahtumat. Äiti tuli 80-vuoden ikään 3.8 ja kestitykset sujuivat suunnitelmien mukaan. Kaikki tarjottava riitti koko juhlaväelle ja vielä jäi pakastimeenkin laitettavaa. Vaikka äiti oli etukäteen vähän julia vastaankin niin jälkeenpäin on usein kiitellyt miten oli tyytyväinen ja mielissään kun antoi luvan niiden järjestämiseen. Niitä nyt muistelee kuvien ja lahjojenkin merkeissä. Vieraita kävi jotakuinkin 70 henkilöä omat mukaan lukien.
Kaunis sää suosi juhliamme täydellisesti koska sade alkoi vasta klo 17 aikaan kun viimeisetkin juhlavieraat olivat pihaltamme poistuneet. Juhlia juhlittiin näissä näkymissä... Ranta alkaa heti kuvan oikeasta reunasta.

Tässä kuvaa rantasaunalta äidin mökille päin.